[:es]El Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat el compte enrere per celebrar la Gala de l’Esport Base de la ciutat, una cita que busca reconèixer la tasca i l’esforç tant dels clubs com dels esportistes més joves que demostren la seua vàlua cada dia en els diferents esports. La cita serà aquest divendres dia 18 a les 20.30 al Auditori municipal. La celebració prepara l’homenatge a vora 40 joves esportistes que en el darrer any han destacat en la disciplina que practiquen.

La regidoria d’Esports preveu reconèixer esportistes des dels 7 anys fins els 18, joves que integren els següents clubs: Club Ajedrez Círculo Mercantil, Club Atletisme Playas de Castellón, Amics del Basquet, Nou Basquet Femení de Castelló, Balonmano Castellón, Boxeo La Unión, club de Béisbol Criollos de Castellón, In biki CC Costa Azahar, Club Eolo Castellón, Esgrima Azahar, Budokan, Deportivo Lledó, club de Golf Costa de Azahar, club Motociclista Revoluciones por Minuto, Natación Castalia, Tenis Castellón, Patí Castalia UJI Bike, Cultural Deportiva, Pilotari, Real Club Náutico, Rugby Castellón, Club Han, Club de Campo del Mediterráneo, Triatlón Evasión, Voleybol Mediterráneo i Voley Grau.

Segons ha assegurat el regidor d’Esports, Enric Porcar, “la gala s’ha reformulat per tal d’abastar al màxim número d’esportistes i atletes que, des de ben jovenets, s’impliquen en la pràctica esportiva i en la promoció dels valors derivats de qualsevol modalitat, com ho són el treball en equip, la solidaritat, la tolerància, la bona relació entre companys, i molts més”. A aquests homenatges previstos s’hi sumen els tres addicionals que entren dins de la categoria especial i 11 que es lliuraran a esportistes que han passat per la gala en els darrers anys i han arribat a olímpics o paralímpics.

Enguany, a més, la celebració coincidirà amb els 25 anys del Patronat d’Esports, “el més antic i consolidat de la ciutat en tant que es duen a terme moltes iniciatives i les instal·lacions gaudeixen de molta oferta”. Porcar ha avançat que, amb motiu de l’efemèride, l’Ajuntament ha preparat “una gala que resultarà més atractiva que les anteriors”. També, segons ha volgut destacar el regidor “després de l’acte es donarà a conèixer la nova imatge corporativa del Patronat, que hem renovat per tal d’adaptar-la al que implica la institució en l’actualitat”.

Durant els propers dies, els interessats ja poden recollir les invitacions a les instal·lacions del Patronat d’Esports, ja que es tracta “d’una gala oberta a tota la ciutadania on es vol destacar el pes de l’esport de la nostra ciutat”, ha explicat el tècnic del Patronat, Tomàs de Rosa. Enguany, a més, el Patronat ha instat els diferents clubs esportius a elaborar vídeos en els quals es destaquen els valors que la pràctica de l’esport inculca entre els joves. “Hi haurà fins a set projeccions de diversos clubs i modalitats que donaran a conèixer el seu treball entre els joves”, ha assegurat Porcar.

“La gala té una doble vessant, ja que, d’una banda, es reconeixen els esportistes més joves de Castelló i, de l’altra, es destaquen els valors de l’esport”, ha afegit el regidor. Porcar també ha avançat que “la idea del Patronat és omplir l’Auditori de tot tipus de públic per tal que puga conèixer de primera mà el treball tant del Patronat com dels clubs”.[:]